Son Haberler

SUBÜ’nün Tasarım Öğrencileri Unicera Fuarı’ndaydı

SUBÜ Hendek MYO İç Mekân Tasarımı Programı öğrencileri, İstanbul’da...

SUBÜ’lu Öğrenciler Doğantepe Barajı’nı İncelediler

SUBÜ Proje İnovasyon Topluluğu, Geyve’de bulunan Doğantepe Barajı’na teknik...

Haber Sitelerinden Ortak Çağrı

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda, Basın İlan Kurumu’na kayıtlı internet...

SAÜ Öğrencileri ABD’deki Roket Yarışmasında Finale Kaldı

Kategoride Diğer

Sakarya Üniversitesi ST Focount Teknoloji Takımı, tasarladıkları roket ve uydu sistemleri projesiyle NASA ve Amerikan Astronotik Topluluğunun düzenlediği CanSat Yarışmasında finale kaldı.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent yeni başarılara imza atacak öğrencilere fırsat kapılarını aralamaya devam ediyor. Farklı mühendislik ve tasarım bölümleri disiplinlerindeki öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları ST Focount Takımı, roket ve uydu sistemleri projesiyle dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan CanSat Yarışmasında finale kaldı.

“Ülkemizin ismini duyurmak istiyoruz”

NASA ve Amerikan Astronomik Topluluğu’nun düzenlediği CanSat Yarışmasında ön elemeyi geçerek finale kalan ST Focount Takımının Kaptanı Serhat Güler, “Oldukça heyecanlıyız. Ülkemizin bu teknolojileri üretebildiğini dünyaya göstererek Türkiye’nin ismini duyurmak istiyoruz” dedi.

Takımın isminin hikâyesini sorduğumuzda Serhat Güler, ST (Savunma Teknolojileri) ve Fransızcada bir Türk kadar güçlü anlamına gelen “Fort comme un Turc” deyiminden yola çıkarak ortaya koyduklarını ifade etti.

Takım çalışmasının önemini vurgulayan ekibin üyelerinden Emre Harputoğlu, “Bir noktadan sonra hayatınızın tümü çalışmanız oluyor. Sosyal hayattan hatta insan ilişkilerinden feragat etmek durumunda kalabiliyorsunuz ancak dürtülerinizi kontrol ederek hedefleriniz doğrultusunda ilerlemek başarıyı getiriyor” diye konuştu.

“O Kadar Heyecanlıydık Ki Sürekli F5’e Basıyorduk”

Yaşadıkları deneyim hakkında görüşlerini almak için kendilerine soru yöneldiğinde ön eleme sonucunu beklemek zorunda kalmanın üzerlerinde büyük bir stress yaptığını söyleyen Emre Harputoğlu, “O kadar heyecanlıydık ki sürekli F5’e (yenileme komutuna) basıyorduk. Hatta data güncellemesi serverda takılı kalmış olabilir diye farklı tarayıcılardan deniyorduk. Kritik tasarım raporu onaylandıktan sonra sitede finale kaldığını gördüğümüzde yaşadığımız mutluluğun tarifi yoktu.” diye anlattı.

“Roket ve füze sistemleri birbirinden ayrı teknolojiler”

Halk arasında sıkça karıştırılan roket ve füze sistemlerinin farklılığına değinen Güler, “Roketler haberleşme teknolojilerinde kullanılan keşif araçları olarak ifade edilebilirken füzeler belirli bir hedef doğrultusunda gerçekleştirilen fırlatma sürecinin sonunda tahribat yaratan savunma sanayine ait bir silah türüdür. Bizim üzerinde projemiz sayesinde tasarladığımız roket haberleşme ağını geliştirerek mevcut menzillerin aşılmasını sağlayacak” şeklinde açıklamada bulundu.

Yarışma sonuçlarının açıklanması adına haziran ayını heyecanla bekleyen ST Focount üyeleri, SAÜ’lü teknoloji sever öğrencileri de bu heyecana ortak etmek uğruna yakında hayata geçecek özel bir çalışma üzerinde faaliyet gösterdiklerini duyurdu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, üniversitedeki birçok teknoloji topluluğunun gerek TEKNOFEST gerekse uluslararası yarışmalarda mühim başarılar elde ettiğini ifade ederek, “Gençlerle gurur duyuyoruz çünkü imkân verildiğinde ne kadar başarılı olabildiklerini her yıl bize değişik yarışmalarda gösteriyorlar.” dedi.

- REKLAM -spot_img
Son Eklenenler

SUBÜ’nün Tasarım Öğrencileri Unicera Fuarı’ndaydı

SUBÜ Hendek MYO İç Mekân Tasarımı Programı öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen Unicera Seramik, Mutfak ve Banyo Fuarı’na katıldı. Sakarya Uygulamalı Bilimler...