Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yayımladığı “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021”e göre Sakarya Üniversitesi, sekiz farklı göstergede ve 4 temel hizmet alanının tamamında Türkiye genelinde ilk 5’te yer aldı.
Yükseköğretim Kurulunun üniversitelerin performansını değerlendirdiği “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu 2021”de en başarılı üniversitelere ilişkin veriler paylaşıldı. Sakarya Üniversitesi, dört farklı kategorideki sekiz göstergede Türkiye’de ilk 5’te yer aldı. Kurum dışı bağımsız kuruluşlarca eğitim programlarının değerlendirilmesini kalite kültürünün önemli bir parçası olarak gören Sakarya Üniversitesi, YÖK’ün yayımladığı raporda akredite program sayısında 37 akredite programı ile devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.
SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü’nün çalışmaları da YÖK’ün raporunda ilk sıralarda yer aldı. Geçtiğimiz yıl kariyer merkezinin 315 faaliyette bulunmasıyla, Sakarya Üniversitesi kariyer faaliyetleri sıralamasında üçüncü sıraya yerleşti.
Ar-Ge çalışmalarını geçen yıl da artıran Sakarya Üniversitesinde, tüm bölümlerde ‘Öğrenci Ar-Ge Uyumu’ programı başlatıldı. Ar-Ge projelerinde artışla birlikte Sakarya Üniversitesi bu alandaki proje sayısıyla Türkiye üçüncüsü oldu.
YÖK’ün raporunda ayrıca Sakarya Üniversitesi, kamu kurumları ile ortak yürütülen proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında üçüncü olurken, eğitim burslarından faydalanan öğrenci sayıları oranında ülkemizde beşinci sırada yer aldı.
Sakarya Üniversitesinde sosyal etkinliklere katılan öğrencilerin kazanımlarının tanınmasına yönelik olarak ‘Sosyal Transkript’ uygulaması devreye sokularak, kurumun ve öğrencilerin düzenlediği sosyal sorumluluk projesinde büyük ivme yakalandı. Geçtiğimiz yıl öğrencilerin düzenlediği 433 sosyal sorumluluk projesiyle, Sakarya Üniversitesi bu alanda Türkiye dördüncüsü oldu. Kurum tarafından düzenlenen 259 sosyal sorumluluk projesiyle SAÜ, Türkiye genelinde dördüncü sıraya yerleşti.
Sakarya Üniversitesinin başlattığı “üniversite-sanayi işbirliği” projeleri kapsamında, sanayi ile ortak üretilen proje sayılarındaki artış devam ediyor. İşbirliği projeleri sayesinde sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide istihdam edilmesi, üniversitede üretilen bilimin teknolojik katma değere aktarılması sağlanıyor. Bu iş birlikleri sayesinde SAÜ, endüstriyle ortak yürütülen proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler arasında beşinci sıraya yerleşti.
Sakarya Üniversitesi 13 göstergede ilk 10’da, 22 göstergede ise ilk 20’de yer aldı.
Sakarya Üniversitesi 13 göstergede ilk 10’da, 22 göstergede ise ilk 20’de yer alarak Eğitim ve Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın, Uluslararasılaşma, Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk kategorilerinin tamamına katkı sağlamaya yönelik çok yönlü stratejilerini başarıyla yürüttüğünü ortaya koydu.
Yayımlanan raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Daha önceki yıllarda olduğu gibi 2021 yılı da akademik kadromuzun özverili çalışmaları ile birçok alanda önemli başarılar ortaya koyduğumuz bir yıl oldu. Her alanda üniversitemizi başarı sıralamalarında daha üst sıralara taşımak için gerek idari gerekse de akademik kadrolarımızla titiz çalışmalar yürütüyoruz. Bu vesileyle, ortaya koyduğumuz başarıya katkı sunan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.