Son Haberler

23 yeni nesil otobüs yollara indi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın “yakında yollarda” diyerek...

Sanatın, zanaatın ve emeğin merkezi SAMEK’te başvurular başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK)...

Sakarya İş Dünyasından Ağustos Ayında 649 Milyon Dolarlık İhracat

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Ağustos ayında Türkiye...

Çalışanların sosyal medyada yaptığı 5 hata 

Kategoride Diğer

Sosyal medya platformları, dünya genelinde 4,6 milyarın üzerine çıkan aktif kullanıcı sayısıyla büyümeyi sürdürüyor. İş dünyası için de vazgeçilmez bir unsur haline gelen sosyal medya platformları çalışanların kendileri, iş ve özel hayatları hakkında detaylı bilgi edinilmesine de olanak sunuyor. Bu noktada çalışanların iş hayatında sosyal medya kullanımlarına dikkat etmesi hem şahsi imajları ve çalıştıkları şirket hem de network içinde oldukları çevre adına büyük önem taşıyor. Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net, iş hayatında çalışanların sosyal medyada sıkça yaptıkları 5 hatayı ve bu hataların önüne geçecek önerileri paylaştı.  

Aşırıya kaçan yorumlar yapmak

Başta Twitter olmak üzere çeşitli sosyal medya platformlarının gündemini yaşanan siyasi olaylar belirliyor. Bu noktada çalışanların siyasi ve toplumsal olaylar karşısında rencide edici veya ayrıştırıcı dil kullanmamaları büyük önem taşıyor. Aşırıya kaçan yorumlar çalışanların iş yaşamını zedelemekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli mobbing durumlarının oluşmasına da zemin hazırlıyor. 

Mahremiyet ihlalleri

Çalışanların sosyal medya kullanımları incelendiğinde mahremiyet ihlallerinin yapıldığı istatistiklere yansıyor. Özellikle Linkedin gibi iş dünyası odaklı sosyal medya platformlarında özel hayata ilişkin paylaşımların yapılması ve mahremiyet alanın ihlal edilmesi kişisel ve kurumsal imaja zarar veriyor. 

Amacına uygun olmayan platform seçimi 

Organizasyon yapısı ve aktif kullanıcı sayısı bakımından dünyanın önde gelen sosyal medya platformları iş, gündem, life-style ve network oluşturma gibi farklı kullanım alanlarıyla öne çıkıyor. Sosyal medya platformlarının amaca uygun bir şekilde kullanılması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde çalışanların bireysel profillerinin amaç dışı kullanımı, kurum imajına ve birey itibarına yönelik olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Veri gizliliğine önem vermemek

Siber saldırıların ve veri hırsızlığının önüne geçilebilmesi adına çalışanların iki faktörlü kimlik doğrulaması, güçlü şifre oluşturma, kişisel bilgilerin ve profilin gizliliği gibi birtakım önlemler alması günümüzde zorunluluktan öte bir durum. Çalınan hesapların neticesinde oluşan olumsuz durumlar, kurum ve birey imajını büyük ölçüde zedeleyebiliyor.

Kişisel ve iş hesapları arasındaki farklılıkları bilmemek

Çalışanların sıkça yaptıkları hataların başında kişisel ve iş hesapları arasındaki farkları bilmemek geliyor. Çalışanların yaptıkları diğer hatalar olarak ise: bir şeyi paylaşmadan önce düşünmemek, aceleyle paylaşım yapmak, yazım kurallarına dikkat etmemek, profesyonel olmayan cevaplar vermek, sosyal medya profillerinde yanlış bilgiler paylaşmak öne çıkıyor. Tüm bu faktörler çalışanların dijital dünyadaki kimliklerini olumlu ya da olumsuz etkileyen unsurlar olarak dikkat çekiyor.

- REKLAM -spot_img
Son Eklenenler

23 yeni nesil otobüs yollara indi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın “yakında yollarda” diyerek müjdesini verdiği 23 yeni nesil, konforlu, çevreci otobüs seferlerine başladı...